Tornar al calendariindex.html

Durant l'advent, en certes cultures, normalment a la cultura cristiana, hom prepara a cada llar i a l'església una corona de flors, anomenada CORONA D’ADVENT, amb quatre espelmes, una per a cada diumenge d'advent. Hi ha una petita tradició d'advent: a cada una d'aquestes quatre espelmes s'assigna una virtud que s'ha de millorar en aquesta setmana. A l’escola, l’Equip de Pastoral segueix aquest esquema.


Espelmes.


La tradició que es remunta al segle XIX, durant els dies d'advent, dia a dia, es recordava l'arribada del Nadal amb espelmes, traços de guix o decorant els dies del calendari amb guarnicions nadalenques. D’aquí en va néixer el CALENDARI.


Calendari d’advent


El primer calendari d'advent que es coneix és del 1851 i es va pintar a mà. El 1908, Gerhard Lang edità el primer calendari d'advent imprès, que va tenir molt d'èxit. Contenia vint-i-quatre estampes, com petites postaletes, on normalment hi havia un personatge religiós dibuixat: sants,  personatges del pessebre etc., que cada dia els més petits anaven enganxant un personatge.


Més tard, cap els anys 20 del segle passat s'incorporaran en els calendaris d'advent 24 finestretes, una per a cada dia, al darrere de les quals s'amagaria una xocolatina. Avui, tenim calendaris d’Advent de tota mena i colors. En tot cas, són una manera d’expressar la il·lusió de l’espera pel Nadal. Fan la funció d’ajudar a comptar enrera !

El calendari i la corona d’advent.

El cicle de Nadal s’inicia amb el  temps d’Advent  que es composa de quatre diumenges abans del dia de Nadal i que comença en el diumenge més proper a sant Andreu (30 de novembre). Aquest primer diumenge pots escaure’s entre entre el 27 de novembre i el 3 de desembre.

Aquest any, 2013, el primer diumenge és l’1 de desembre. L’Advent inicia l’any litúrgic cristià.