L’Escorial vol oferir per a la seva etapa 6-12 una continuïtat des de l’etapa d’infantil, així com un enllaç cap a l’etapa de secundària, centrada en l’assoliment de les competències bàsiques, per tal de formar a tots els alumnes i encaminar-los a l’èxit escolar. Es busca un equilibri per a l’assoliment dels objectius personals i socials que garanteixin una formació integral. Volem posar l’alumne en el centre del seu procés d’aprenentatge.
En aquest període 6-12, acompanyem als alumnes perquè puguin créixer com a persones autònomes capaces de superar-se, tenint en compte les característiques individuals i les necessitats de cadascú.
Cal destacar l’acompanyament de tot l’equip de mestres, a fi de que cada alumne, pugui sentir-se còmode en les seves vessants personal i social.
A més, prioritzem que tots els grups classe de l’escola tinguin com a referent un adult, centrat en el seu tutor/a. Això implica que el tutor/a passarà el màxim d’hores lectives amb el seu grup classe, amb la finalitat de conèixer bé a cada infant, nen i nena.
Per poder atendre les necessitats de tot l’alumnat, l’equip docent treballa amb els suport de l’equip de psicopedagogia, per tal de donar suport a l’alumnat i a les famílies, ja sigui per detectar dificultats en el procés d’ensenyament-aprenentatge com per treballar aspectes que van més enllà de la part acadèmica, aplicant l’itinerari psicopedagògic compartit amb les escoles Vedruna de Catalunya.
Dins d’aquesta etapa, és cabdal potenciar l’aprenentatge de la lectura, que empodera els infants a adquirir nous coneixements i habilitats. Per portar a terme aquest punt, l’equip docent, treballa a partir d’unes estratègies marcades en el nostre pla lector, i que parteix de tres punts primordials; fomentar el gust per la lectura, saber llegir i llegir per aprendre. Per això, totes les aules de cada grup classe, comptem amb una biblioteca d’aula. A P5 i Cicle Inicial es porta a terme el programa PACBAL, amb seguiment individualitzat per cada alumne/a.
Així mateix, en el transcurs de tota l’etapa, es busca l’equilibri entre el treball individual i el cooperatiu, on podran aprendre a partir de diferents metodologies, per així arribar a tothom i que al mateix temps, promoguin la implicació d’alumnes i educadors.
Utilitzem metodologies adaptades als reptes del segle XXI, on les noves tecnologies ajuden als alumnes a ser competents digitalment, especialment a partir del Cicle Mitjà de Primària, usant els crhomebooks com un instrument més d’aula aplicat a les diverses àrees.
Convé ressaltar, que a tots els cursos de primària, també prioritzem els desdoblaments de diferents àrees, per tal de buscar una atenció més individualitzada, sobretot a les àrees de llengües, matemàtiques, expressió artística, robòtica educativa i pràcticums.
Els alumnes trobaran un entorn escolar que susciti nous aprenentatges, amb la idea que l’entorn més proper ha de ser el primer estímul que generi coneixement. Per això, prioritzem sortides en la vessant de natura i de societat que ens ajuden a entendre l’entorn on vivim. Les sortides a la Ciutat i a l’entorn natural són present a cada curs. Un cop per Cicle, l’escola organitza unes colònies.
Activitats i sortides